- 09131262650
- info@keshtabzar.com
- شنبه تا پنج شنبه : 9:00 - 18:00
جدیدترین آفت کش ها
آفتکشها از ابزارهای مهم در کشاورزیست که شناخت جدیدترین آفت کش ها می تواندبه حقظ محصولات ، از آفات و بیماریها کمک نماید. نگرانیهایی در مورد اثرات منفی آقت کش ها بر زندگی انسان و کل محیط زیست وجود دارد. بنابراین، تحقیقات در زمینه تولید جدیدترین آفتکشها و بهینه سازی آنها ، به منظور کاهش آسیبهای زیستمحیطی و افزایش بهرهوری کشاورزی ادامه دارد. یک سری از جدیدترین آفت کش ها در زیر بیان شده است :
جدیدترین آفت کش های نانو
این نوع آفتکشها از نانوذرات برای هدفگیری دقیقتر آفات و کاهش مصرف مواد شیمیایی استفاده میگردد. نانوذرات میتوانند در سطح مولکولی به آفات حمله کرده و کمترین اثر منفی را بر به سایر موجودات زنده داشته باشد. این فناوری به کاهش هزینهها و آسیبهای زیستمحیطی کمک میکند.
جدیدترین آفت کش های گیاهی:
در کنار آفتکشهای بیولوژیک، استفاده از ترکیبات گیاهی مانند روغنهای اسانسی و عصارههای گیاهی برای مقابله با آفات موثر می باشد. ازآن جمله می توان به ترکیباتی چون دیوتریم، اسیدهای چرب و تانوئیدها به عنوان آفتکشهای گیاهی نام برد. استفاده این آفت کش ها اثر کمتری بر روی محیط زیست دارند.
جدیدترین آفت کش های زیستی (بیولوژیک)
این نوع از آفتکشها، اغلب شامل میکروارگانیسمها یا ترکیبات طبیعی هستند، که به عنوان یک گزینه سبز و پایدار در کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرند. این آفتکشها شامل انواع قارچها، باکتریها، ویروسها و حشرات مفید هستند که به طور طبیعی آفات، مخصوصا آفات حشرات را کنترل نموده و کمترین اثر منفی را بر روی انسان و محیط زیست دارد.
جدیدترین آفت کش های سیستمیک:
این نوع آفتکشها، به داخل گیاه جذب شده وبه آفات آسیب میرسانند. زمانی که آفت گیاه را میخورد، سم به طور مستقیم وارد سیستم بدن آن میشود لذا این آفتکشها معمولاً بهطور غیرمستقیم اثر میگذارند. آفتکشهای سیستمیک معمولاً برای کنترل آفات حشرات مانند زنجرهها، تریپسها و شتهها استفاده میشوند.
جدیدترین آفت کش ترکیبی:
این نوع آفت کش ها ، ترکیب مواد مختلف است تا کارایی و اثر بخشی آنها افزایش یابد. ترکیب مواد شیمیایی و طبیعی ، میتوانند به کاهش مقاومت آفات و افزایش کنترل آفات کمک نمایند. این نوع آفتکشها معمولاً برای کنترل آفات مقاوم استفاده می گردد.
چالش های پیش رو:
با وجود پیشرفتها در این زمینه ، همچنان چالشهایی وجود دارد:
در آینده، به نظر میرسد که ترکیب فناوریهای نوین مانند نانو و بیوتکنولوژی با کشاورزی پایدار، راهکارهایی مؤثرتر و سازگارتر با محیط زیست در کنترل آفات ارائه خواهد داد.